Ostoskori on tyhjä.

KARPn tarina

Fermentoiminen on ikivanha tapa valmistaa ruokaa. Fermentoimalla valmistettua ravintoa kutsutaan elä-väksi ravinnoksi. Eläimet käyttävät tätä tekniikkaa tietämättään kätkemällä ravintoa maahan. Onko ihminen oppinut taidon elämiltä, vai onko se seurannut ihmistä sen kehityshistorian ajan, jää ikuisiksi ajoiksi selvittä-mättä. Ihmisen tietoisuuden lisääntyessä, on ihminen menettänyt paljon vaistotoiminnoistaan. 

Maitohappobakteerikäyminen muuntaa hiilihydraatit maitohapoksi, pilkkoo rasvan rasvahapoiksi ja proteii-nin aminohapoiksi. Näin se on paremmin eläimen hyödynnettävissä. 

Susi on kesyyntynyt koiraksi vasta noin 12.000 vuotta sitten, mikä on lyhyt aika evoluutiossa. Suden ruoka-valio sisältää äärettömän vähän hiilihydraatteja. Muutosta, joka tapahtuu, kun villieläin kesyyntyy, kutsu-taan domestikaatioksi. Se muuntaa myös geneettistä perimää. (vertaa hopeaketun synty). Geeniryhmä, joka osallistuu hiilihydraattiaineenvaihduntaan, on muuntunut koiralla. Tämä tarkoittaa, että koira pystyy hyödyntämään paremmin hiilihydraatteja kuin susi, muttei tarkoita, että se olisi puuronsyöjä. 

Susi saa päivittäisen maitohappobakteeritäydennyksen saaliseläimen suolesta ja lähes poikkeuksetta nämä saaliseläimet ovat ruohonsyöjiä. Mistä koira saa? Usein koira pyrkii korvaamaan tätä puutetta syömällä muun muassa ruohoa, pupun papanoita ja hevosen lantaa. 

Urbaanikoiraa vaivaavat monenlaiset allergiat. Koirat syövät paljon turhaan antibiootteja, sekä dieettiruokia ja saavat tilanteen usein pahenemaan. Yleisesti tietotaso suolistosta on huonolla tasolla. Ihminen tuntee kosmoksen paremmin kuin suoliston. 

Terveen suoliston, noin 1200:lle bakteerilajeista on annettu nimi noin 20 prosentille, jotka pystytään labo-ratoriossa viljelemään. Muiden tehtävää ei tunneta. Tiedetään kuitenkin, että terveen suolen floora koos-tuu tasapainossa olevien bakteerien summasta. Bakteerit pystyvät itse muuntamaan perimäänsä. Väärän-laisella ravinnolla usein ruokitaan vääriä bakteereja, jolloin suolen floora vääristyy. Suolessa vallitsee samat Darwinin lait kuin tunkiolla, ne, jotka sopeutuvat, ne menestyvät ja muut kärsivät tappion. Hyvät bakteerit häviävät. Tästä seuraa se, että suolen limakalvo kärsii, suolen nukka kärsii ja suolen seinämän soluvälit löys-tyvät. Kun hyvät bakteerit eivät ole pilkkomassa ravinteita, ne pääsevät vuotavasta suolesta verenkiertoon. Tällöin ne vaihtavat ”sukunimeä”, jolloin niitä aletaan kutsumaan allergeeneiksi. Tämä aiheuttaa immuu-nijärjestelmän Th2 tulehduksen, matala-asteisen kroonisen tulehduksen josta ennen pitkää syntyy kudos-vaurioita joissain elimissä; silmissä, ihossa, keuhkoissa, haimassa, maksassa… Toimiva hoito on ruokavalion vaihto ja suolen flooran tervehdyttäminen. 

Antibiootit tappavat patogeenisten bakteerien lisäksi myös hyvät bakteerit, mutta eivät hiivaa ja hometta. Kolme viikkoa antibioottikuurin jälkeen yleensä hiiva ryöpsähtää pintaan. 

Hiilihydraatit muuttuvat elimistössä glukoosiksi ja tästä elää hiiva. Kun ei tule hiilihydraatteja, ei muodostu sokereita ja hiiva kuolee nälkään. Fermentoiminen muuntaa hiilihydraatin maitohapoksi. Tämä laskee suo-len pH-n ja kutsumattomat mikrobit erittäin pH-herkkinä kärsivät. MHB-KARPin monikirjo mausteseos tap-paa hiivaa ja hometta. Säilöntään käytetään mausteita, naisten hiivanhäätäjät perustuvat joidenkin maus-teiden uutteisiin. On tiedetty tosiasia, etteivät mausteet, hiiva ja home viihdy yhdessä. MHB-KARPin sisältä-mät maitohappobakteerit valtaavat kasvutilaa, suolen floora korjaantuu, suolen limakalvo korjaantuu, suo-len seinämän soluvälit kiinteytyvät, suoli lakkaa vuotamasta, jolloin krooninen tulehdus laskee ja kudosvau-riot korjautuvat. Näin MHB-KARP toimii. 

Immuunijärjestelmän toiminta perustuu terveeseen suolen flooraan. Bakteerit säätelevät immuunijärjestel-mää. Jos floora ei ole kunnossa, immuunijärjestelmä ylireagoi allergeeneihin ja syntyy atopia, samoin ham-maskivi johtuu suolen flooran vinotumasta, korvatulehdukset… Lukuisten tautien takana on immuunivas-teen häiriö. 

Miten toimin? 

Ennaltaehkäisyn ja KARP hoidon lisänä on Rasilaisen valkosipulihapankaali. Hapankaalin valmistumiseen osallistuu 36 eri maitohappobakteerilajia. Monet kaupan maitohappobakteerivalmisteet kalpenevat tuon kirjon edessä. Lisäksi kaalien kuiduilla on ominaisuus: toksiinit tarttuvat niihin ja poistuvat elimistöstä. Hyvä lisä ravintoon, sekä myös ulkoisesti on PvP-etikka. Loraus ruuan sekaan tai haavojen puhdistukseen, hiivais-ten tassujen tai korvien puhdistamiseen… Käyttökohteita on lukemattomasti, ja mikä parasta, tästä voi nauttia niin omistaja kuin eläinkin. 

Maitohappobakteerit ovat pakasteessa nk. inaktiivisessa tilassa. Samoin kuin ne ovat ruohon kyljessä han-gen alla. Sulatus tulisi tapahtua jääkaappilämpötilassa. Maitohappobakteerit kestävät hyvin alhaista pHta. Mahan pH on 1-3 ja ne uivat siitä läpi morjestellen toisilleen. Mutta ne ovat erittäin lämpöherkkiä. Jos sula-tus tapahtuu liian nopeasti, saattavat ne kuolla lämpöshokkiin ja ravinto menettää elävän ravinnon merki-tyksen. Sulatuksen jälkeen tuote jätetään avaamattomana huoneenlämpöön, jolloin tapahtuu maitohappo-bakteerikäyminen. Yleensä riittää vuorokausi. Jotkut pitävät käymisaikaa pidempänä, jopa 4 vrk. 

Avattu pötkö, jos siitä jää, on syytä laittaa takaisin jääkaappiin. Tuote vetää pinnastaan todella nopeasti harmaaksi, jo 2-3 tunnissa. Se on pintahiivaa, joka siihen muodostuu. Pintahiiva ei ole toksista, mutta kui-tenkin kannattaa laittaa se jääkaappiin. Pintahiiva ”suojelee” tuotetta muilta mikrobeilta. 

Mhb-käymisessä syntyy hiilidioksidia, joka aiheuttaa paineen suoleen ja tekee siitä pinkeän. Kannattaa lä-hestyä suolta sivusta puukolla. 

Ruoka-annokseen ei tulisi lisätä nestettä. Ei ole hyvä antaa koiran juoda ½ tuntia ennen eikä jälkeen ruokai-lun. Mahan pH 1-3 neutralisoituu vedellä, jonka pH on noin 7,3-8, niin paljon, että solut joutuvat tuotta-maan suolahappoa lisää, lisää, lisää ja tästä seuraa röyhtäilyä ja refluksia. 

KARP ruokia voidaan syöttää koiran koko elämä tai koiran kuntouduttua hakea kokeilemalla sen hiilihyd-raattisietokyky. KARPpia voi myös syöttää ennaltaehkäisevänä. Tämän hetkinen kokemus osoittaa, että kolme kertaa viikossa KARPpia pitää flooran kunnossa. 

Jos aikatauluun sopii, tulisi koira ruokkia kahdesti päivässä ja aina järjestyksessä: lenkki, temppu, ruokailu, lepo. Lenkki markkeeraa koiralle saaliin etsimistä, ei se maisemia käy ihastelemassa. Temppu markkeeraa saalistustilannetta. Tempun valitsette te; istu, maahan, seuraa, paikalle… Ja jos seuraatte luontokappaleita, kun niillä on ”vatta piukas”, niillä alkaa luomi roikkua ja ne menevät nurin; ihminen on ainoa eläin, joka läh-tee ruokatunnilta täydellä vatsalla töihin… 

Toivotamme Teidät tervetulleiksi tutustumaan tuotteisiimme. Voit käydä paikan päällä, tilata verkkokaupasta, tai hakea lukuisilta jälleenmyyjiltämme ympäri Suomen! 

Tutustu tuotteisiimme

#sudennälkään